Kadinlarin Muhakkak Okumasi Gereken Kitaplar

Kadinlarin Muhakkak Okumasi Gereken Kitaplar

Turkish Books to US1 comment

8 Mart Dunya Kadinlar Gununuz kutlu mutlu olsun!

Dunyanin farkli farkli ulkelerinde farkli amac ve temalarla kutlansa da, bizim de buradaki umudumuz, bugunu vesile eyleyip kadinlarin sosyal ve siyasi bilinclerinin artmasidir. 

Depremden sonra da gorduk, en cok kadinlarin ihtiyaclari, en cok kadinlarin fedakarliklari konusuldu, konusuluyor. Evladini kaybeden anne, gunlerdir banyo yapamamis kadin, basit hijyen ihtiyaclarini temin edemeyen kadin... En kisa zamanda hepimizin destegi ile bugunlerden gececegiz, ama nasil gececegiz? Bu gunler hepimizde nasil izler birakacak hic bilmiyoruz.  

Ulkemizde her ne kadar kadinlar oy hakkini dunyanin bircok ulkesinden cok daha once elde etmis olsa da artik kadinlarin adlari en cok cinayetlerle gundemde. Bu hepimizi uzuyor, incitiyor, umutsuzluga surukluyor. Cehaletin butun kotuluklerin anasidir, bilinci ile biz elimizden geleni yapip daha cok okuyacagiz, ogrenecegiz, evlatlarimiza, bilhassa 'ogullarimiza' insanligi ogretecegiz.   

Benim sahsen hayatlarini hayranlikla okudugum iki guclu kadini da okumanizi tavsiye ederim: Jane Austen ve Beatix Potter. Kendi caglarinda Ingiltere'nin tabiri caizse yobazligi ile mucadele etmis, vazgecmemis, adini yuzyillara yazdirmis bu kadinlari sevgiyle ve hayranlikla aniyorum. 

Iste sizler icin kadinin icindeki gucu anlayabilmesine ve halihazirda gucu varsa dunya kadinlarinin durumunu anlayabilmesine vesile olabilecek bazi kitaplari derledik.

Bu listede baska hangi kitaplari gormek istedigini yorumlara yaz, bu bilinclenme yolculugunda senin de bir katkin olsun :) 

 Kadinlarin okumasi gereken kitaplar; 

 

1 comment

Tugce
Tugce
Kabil’i Yetiştirmek Bu kitap sayesinde küçük bir oğlana,yetişkin bir erkeğe bakış açım değişti.Eşimi,babamı daha farklı bir gözle değerlendirmeye başladım.Erkekler ağlamaz,güçlü olmak zorundadır kalıplarıyla yetiştirilen çocukların büyüdüklerinde nasıl birer ebeveyne dönüştüklerini fark ettim.Her kadının,annenin okuması gereken bir kitap.

Add a comment

* Comments must be approved before being displayed.